?

Log in

Želejas

daži noderīgi linki 

http://www.e-pavargramata.lv/lv/receptes/augli-un-ogas/eleja/
http://www.irlaiks.lv/receptes/gurman/makingfood/article.php?id=25798
http://www.receptes.lv/receptes/konditoreja-un-deserti/gatavot:zeleja/



Kārtainā želeja
Kārtainu želeju iegūst, sarecinot vienā traukā krāsainas želejas, kā, piemēram, piena, dzērveņu un citrona želejas. Kārtaino želeju gatavojot, traukā ielej vispirms vienu želeju. Kad tā sarecējusi, ielej citas krāsas līdz sarecēšanai atdzesētu želeju, kad tā sarecējusi, lej nākamo kārtu.




Piena želeja
100 g piena, 1/2 olas baltuma, 15 g cukura, vaniļa, 3 g želatīna, 10 g riekstu kodolu. Sīrupam: 15 g dzērveņu, 25 g ūdens, 25 g cukura

Olas dzeltenumu ar cukuru, vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu. Pēc tam trauku liek karstā ūdenī un karsē, līdz masa nedaudz sabiezē. Riekstu kodolus uz pannas maisot apgrauzdē. Pēc tam noberž brūno miziņu un sasmalcina. Olu un piena maisījumam pievieno riekstus, uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, pilda traukos un sarecina. Dzērvenes noskalo, saspaida, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Tad izkāš caur divkārt salocītu marli, lej atpakaļ katlā, pievieno cukuru un uzvāra. Želeju grezno ar riekstiem un pasniedz ar dzērveņu sīrupu.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 9,4 g, taukvielas 11,4 g, ogļhidrāti 44,7 g, kalorijas 328.



Vīna želeja
50 g sarkanā galda vīna, 50 g ūdens, 20 g cukura, 3 g želatīna, garšvielas.

Ūdeni ar cukuru un garšvielām uzvāra, izkāš. Tad pievieno vīnu, uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina. Pēc tam lej traukos un sarecina. Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu krējumu.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 2,7 g, ogļhidrāti 19,1 g, kalorijas 132.




Citrona želeja
1/2 citrona, 100 g ūdens, 25 g cukura, 3 g želantīna, 15 g salda krējuma.

Ūdeni ar cukuru un norīvētu citrona miziņu uzvāra, izkāš. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, pielej izkāstu citrona sulu, lej traukos un sarecina. Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu krējumu.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 3,1 g, taukvielas 4,8 g, ogļhidrāti 26,6 g, kalorijas 169.




Dzērveņu želeja
35 g dzērveņu, 100 g ūdens, 25 g cukura, 3 g želantīna, 15 g salda krējuma.

Dzērvenes izlasa, noskalo, saspaida un izspiež sulu, čagām pārlej ūdeni, uzvāra, izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, uzvāra. Pēc tam pievieno uzbriedinātu želatīnu, maisot izšķīdina un pielej svaigo dzērveņu sulu. Iegūto šķidrumu lej traukos un novieto, lai sarec. Grezno ar saputotu krējumu.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 3,1 g, taukvielas 4,8



Ķiršu želeja
50 g ķiršu, 100 g ūdens, 25 g cukura, 3 g želatīna, 15 g salda krējuma.

Ķiršus noskalo, atdala kauliņus. Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno ķiršus un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes. Tad pievieno uzbriedušu želatīnu un maisot izšķīdina. Pēc tam atdzesē, pilda traukos un sarecina. Grezno ar saputotu krējumu un pasniedz.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 3,3 g, taukvielas 4,8 g,



Augļu želeja
100 g svaigu augļu, 100 g ūdens, 25 g cukura, 3 g želatīna, 15 g salda krējuma.

Ābolus, bumbierus nomizo, sagriež daiviņās, izgriež sēklotni, plūmes liek verdošā ūdenī, patur, līdz miziņa iesprēgā, tad no verdoša ūdens izņem, liek aukstā ūdenī, lai atdziest. Pēc tam miziņu novelk, plūmes pārdala uz pusēm un izņem kauliņus. Sagatavotos augļus katru atsevišķi vāra cukura sīrupā,lai augļi būtu mīksti, bet ne izjukuši. Sīrupam pievieno uzbriedinātu želatīnu, izšķīdina un izkāš caur divkārt salocītu marli. Ja sīrups nedzidrs, tad to dzidrina ar olas baltumu. Augļus kārto trauciņos, pārlej sīrupu, novieto vēsā vietā, lai sarec. Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu krējumu.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 3,2 g, taukvielas 4,8 g, ogļhidrāti 34,4 g, kalorijas 201.

Laava - Wherever You Are

When I feel blue, I think of you
'Cause you're true wherever you are
Near or far, you still are my shining star
Sometimes it's mad, things get bad and I'm sad
Wherever you are there is light by my side
I feel alright

Because our love is big
Bigger than the two of us
And words can not describe
How I miss you so much

I feel love in your arms
And I feel love when I'm with you
I feel love in your eyes
Wherever you may be

You make me high I can fly, touch the sky
Wherever you are I feel free, in ecstasy, just you and me
You save my day, prieve the way and you stay wherever you are
In my heart from the start, we'll never part

Because our love is big
Bigger than the two of us
And words can not describe
How I miss you so much

I feel love in your arms (in your arms)
And I feel love when I'm with you
I feel love in your eyes
Wherever you may be (wherever you may be)

(Wherever you are... I feel love)

La la la la la la la la la la
La la la la la
La la la la la la la la la

La la la la la la la la la la
La la la la la
La la la la la la la la la

La la la la la la la la la la
La la la la la
La la la la la la la la la

(Wherever you are)

viltotie siera salāti

tā... kāda no pašu mājas receptēm

nepieciešams:

2 burkāni
2 paciņas rolton
2 majonēzes
liela ķiplokdaiviņa

burkānus sarīvē uz smalkās rīves, pievieno salauzītas nūdeles. ķiploks ir jāsapiež pēc iespējas smalkāk.. vēlams putriņā. pievieno majonēzi un visu sajauc. atstāj ledusskapī uz apm diennakti,lai ieveilkas, bet var lietot arī ātrāk.
Ir lietas pēc kuru pieredzēšanas cilvēks ir gatavs noticēt jebkam.
Pēdējie grēciņi un uz redzīt pēc 2 nedēlām ^^

Let it be, let it be

Sāksim ar to, ka ja kādu laiku neesmu vairs nekāds rakstītājs ne te, ne ar kur citur, bet cerams, ka tuvākajā laikā tas mainīsies, jo kā sak'darbs dara darītāju. Tagad varu sevi vairāk nosaukt par stāstnieku, kas spēj pavēstīt, bet nekur neatstāj citas pēdas kā vien pateiktos vārdos. Un vispār... reizēm ir sajūta, ka kāds cits raksta šo pasauli. Pat ja arī cenšas ko ievirzīt sev vēlamās sliedēs kaut ar varu, tomēr cilvēkam tāpat kā grāmatas tēlam procesā atrodas arī savs sakāmais un atļaujas reizēm pagriezties, pateikt "nē", un iegriezt citās sliedēs. Tieši tāpat kā petreiz FMC apgalvo, ka nekādā gadījumā negrib doties uz darbu un strādāt,lai tā vietā ietu izgulēties.
pozitīvais aspekts tagad ir tas, ka esmu pamazām atsākusi zīmēt, kas arī nebija ilgu laiku darīts. Kaut kas atkal ir mainījies, bet vēl nevar noteikti pateikt kas.

Es neesmu pārliecināta par ko es darīšu, nedz arī ir ticība, bet centīšos to izdarīt pēc labākās sirdsapziņas. Divas nedēļas disciplīnas un gara ceļa līdz galamērķim, un ceru, ka tas ir to vērts :) Neesmu tam gatavojusies gadu, lai tagad pagrieztos un pazustu. Tā slodze ir vitāli svarīga tāpat kā tas ceļš. Un ko... līdz pusnāvei pārbijusies jau pirms sākuma :D

I've had one of those weird preddicting dreams lately. One part was in some way close... Lets see how precise is other part, but for that need more time. Hadn't those for a very long time.

Un vispār man gribas tā kārtīgi labi izdejoties, turklāt dievinu emociju lapšukus :D

Vista kažokā

epieciešams:
2 vārītas (žāvētas) vistas filejas
100 g melno plūmju
0,5 l konservētu ananasu
2 vārītas olas
100 g siera
sīpols
majonēze
Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sasmalcina. Traukā visu liek kārtām - pirmā kārta - sīpoli. Lai to garša nebūtu tik izteikta, var izmantot marinētus sīpolus. Otrajā kārtā liek gaļu, tad ananasus, plūmes, sarīvētu sieru, olas baltumus. Visu apsmērē ar majonēzes kārtu un pārkaisa ar sasmalcinātu olas dzeltenumu.

Briseles kāposti citrusu mērcē

200g svaigu Briseles kāpostu, 1 mazs sīpols, 1/3 gl. svaigi spiestas apelsīna sulas, 1 ēdk. svaigi spiestas citrona sulas, 1/2 tējk. rīvētas apelsīna miziņas, sāls, pipari, mazliet eļļas vai sviesta.

Briseles kāpostus pārgriež uz pusēm, liek verdošā sālsūdenī un uz vidējas liesmas vāra 4 – 5 minūtes, notecina, noskalo aukstā ūdenī. Eļļā vai sviestā pasautē sīki sagrieztu sīpolu, pievieno kāpostus un citrusu sulas, rīvēto miziņu, uzmanīgi apmaisot, vāra 2 – 3 minūtes, līdz mērce kļūst mazliet biezāka. Pieliek sāli un piparus pēc garšas, pasniedz nekavējoties. Garšīgi kopā ar rīsiem, maizi (gan balto, gan sēklu, gan rupjmaizi).
P.S. Lai Briseles kāposti būtu garšīgi, svarīgi gatavot tos svaigus, nevis saldētus, un nepārvārīt – tiem jābūt vēl kraukšķīgiem un saglabājušiem savu zaļo krāsu

ņemts no - http://www.vegetarisms.lv/

Randoms

hm.. iespējams tikko piesecināju vienu lietu, kas likās greizi šajā kontā... layout man par sterilu. nekad pirms tam nebija nekas tik balts likts. vienmēr kaut kas medains vai patumšs, tāpēc nomainīts un ko pieskaņotu noskaņojuma lapsiņām - smaidiņi,kas liekas vissakarīgākie.
un vispār jāpiemeklē dzija patreiz ļoti svarīgai lietai, jo kas tā par sievieti,kas gadiem parādās tajā pašā vecajā peldkostīmā :d Fuj
paradoksāli, bet labāko ideju vieta ir tualete, kas šoreiz lika aizdomāties par to, kas vispār ir cilvēka dziļums. vai par tādu paliec,kad izlasi kaut kādu Koelju un tad pats sevi par tādu pasludini,jo redz, cik esi tagad izglītots,vai arī to nosaka citi faktori? Patiesībā Koelju nemaz tā ar nepatika, kā visi izslavē. vien gramata, divas vēel ok, bet tad secinājums, ka pats sevi atrij. vairs nekā jauna.
sagribējās pazīmēt kko.

Tags: